top of page

"Golven van Opwinding: mijn eerste dag leiding bij de zeescouts in Antwerpen"

10 oktober 2004
Al uren klaarwakker. De zenuwen razen door mijn lijf. En mijn knieën knikken terwijl ik door de tunnel fiets. Ik zal te vroeg zijn. Mijn maag doet raar. Niet omdat ik teveel koffie heb gedronken (of toch?) maar van opwinding. Dit is de eerste dag als leider bij de zeescouts!


Als ik aankom op de basis is het er nog verdacht rustig. Uiteraard ben ik eerst. Ik tuur door de raam naar het lokaal. Mijn lokaal. Het ziet er allemaal veelbelovend uit. De tafels en stoelen hebben allemaal speelse kleuren, er is een zeehond op de muur geschilderd en ook op de blauwe kast. Er zijn ook pluche zeehonden, mét uniformpet en das!


Even later arriveren mijn medeleiding. Bart (Seavitch) overloopt nog even de dagplanning. Kim (Jaagtand) en Ellen (Matkah) hebben de spelvoorbereiding bij. De eerste zeehonden komen toe. Ze zijn nieuwsgierig en ook meteen aanhankelijk. Nog geen 10 minuten later kan ik niet meer geloven dat het ooit stil was geweest. De zeehonden hebben heel wat te vertellen, en dat doen ze allemaal door elkaar.


Seavitch roept om klokslag 9 uur deze dolle bende tot orde. Ongelooflijk, maar deze kleine chaoten deden onmiddellijk wat er hen gevraagd werd. Tijdens het aantreden werd ik voorgesteld als Limmershin, waarbij ik waarschijnlijk even hard glunderde als de 16 paar oogjes die me aankeken. Jep, ik ben zeehondenleider bij de 13e Sint Joris zeescouts, en heb er enorm veel zin in! 


コメント


bottom of page